miercuri, 2 mai 2012

Povești de pe iazurile din Fălticeni - (I) - lebedele


Lebedele - o prezență veche pe iazurile fălticenene

La sfârșit de aprilie am avut prilejul de a fotografia viața sălbatică de pe iazurile din Fălticeni. Lebede, becaține, pescăruși, rațe și un bâtlan, acesta a fost „meniul” foto descoperit într-o frumoasă dimineață de duminică, iar cele mai bune fotografii le împărtășesc cu voi într-o succesiune de patru povestioare. Prima: lebedele

P.S. Calitatea fotografiilor putea să fie mult mai bună dacă iazul nu ar fi fost secat cu câteva zile înainte de sesiunea foto, astfel încât în momentul fotografierii apa a fost mult mai departe de locul pândei decât mi-am programat eu. Promit să revin cu imagini noi când iazul va reveni în matcă.

La prima oră a dimineții lebedele au plecat din locul unde au înnoptat spre mijlocul iazului în căutare de hrană. Atunci m-am gândit că va fi o dimineață pierdută pentru fotograf, dar m-am înșelat. Încet încet au revenit la locul unde le-am găsit la ora 5 a dimineții.

Au revenit pentru a-și face tabietul din fiecare dimineață: spălarea penelor.Ceva le-a speriat însă și două dintre ele și-au luat zborul, iar fotograful le-a surprins în acțiune:Alte lebede revin încet încet la locul de unde au plecat la prima oră:Evident, când am ieșit din locul de pândă, toate s-au speriat și le-am fotografiat din nou în zbor:
Un comentariu: